søndag den 10. november 2013

Ens vilkår for idrætsforeningerne

Idrætsforeningerne i Assens Kommune bliver forskelsbehandlet. Foreninger, der benytter kommunens udendørs boldbaner, skal ikke betale noget. Men de foreninger eller klubber, som træner indendørs, skal betale 62 kroner pr. time for at leje hallerne. I svømmehallerne skal de ligefrem betale 320 kroner i timen.

I SF vil vi gerne skabe en større ligestilling mellem idrætsforeningerne. Derfor går vi til valg på, at det skal være gratis for foreningerne at leje hallerne.
En afskaffelse af lokalelejen vil nemlig få stor betydning for mange klubber og foreninger. I dag bliver der brugt alt for mange frivillige kræfter på at få foreningerne til at hænge økonomisk sammen. Hvis der bliver givet fri adgang til hallerne, kan kræfterne i stedet bruges på det, som er foreningernes formål: At få flest muligt til at dyrke idræt.


SF’s forslag blev debatteret på et idrætspolitisk møde i Haarby for nylig. Desværre var de øvrige partier ikke særlig begejstrede for ideen. Men i SF vil vi arbejde benhårdt på at få nedsat den eksisterende halleje. Og vi håber, at det vil lykkes at få lejen afskaffet helt.
Men det kræver jo nok, at SF bliver styrket ved valget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar