fredag den 30. august 2013

Når krybben er tom, bides læsehestene

Assens Kommune er den kommune på hele Fyn, der bruger færrest penge på sit biblioteksvæsen. Alligevel har Venstre i sommerens løb foreslået, at der skal spares endnu mere på vores biblioteker.

Det hænger sammen med, at de lokale Venstre-folk loyalt tilslutter sig Lars Løkke Rasmussens forslag om nulvækst i den offentlige sektor. Forslaget vil selvfølgelig føre til nedskæringer og forringelser. Men de har haft påfaldende svært ved at konkretisere, hvordan nulvæksten skal udmøntes i den lokale virkelighed.
Indtil videre har de som eneste eksempel peget på, at der skal indføres brugerbetaling på bibliotekerne. De formoder, at det vil generere mange penge.

Samtidig forsøger de at berolige lånerne ved at love, at de gammeldags bøger skal friholdes fra brugerbetaling.
Hermed afslører Venstre et dybt forældet syn på hvilke medier, der egner sig til at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet. Venstre overser, at vores verden ikke kun medieres gennem bøger. Forslaget om brugerbetaling går også stik imod udviklingen af Danskernes Digitale Bibliotek, som bl.a. skal sikre borgerne adgang til de informationsressourcer, som i stigende omgang bliver betalingsbelagte.


I SF har vi svaret, at vi fortsat ønsker fuldstændig ligestilling af alle medier. Vores biblioteker skal også i fremtiden udbyde lige og fri adgang til bøger, tidsskrifter, musik, film, multimediematerialer og andre elektroniske informationsressourcer. Bibliotekerne skal nemlig ikke blot være bogcentraler; de skal udvikles til moderne videns- og kulturcentre.

Formålet med bibliotekerne må være, at så stor en del af befolkningen som muligt bruger biblioteket så meget som muligt, såvel til information og uddannelse som til rekreative og kulturelle formål. Og dette formål kan ikke forenes med Venstres ideologiske ønske om brugerbetaling.
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar